Zararlılar

AĞAÇ KURDU İLAÇLAMA

Ağaç kurdu diğer ifadeler ile tahta kurdu, tahta böceği, ahşap böceği genelde mobilyalara zarar vermekle bilinirler ve onları görmek çok olası değildir. Baş kısımları siyak gövdeleri kahverengi olan bu canlının varlığından emin olmanın birkaç yolu vardır. Bu durumlardan sadece biri…

AKAR İLAÇLAMA

Akar diğer adıyla mite gözle göremeyeceğimiz haşereler arasında yer alırlar. Sıcak ve nemli alanlarda yaşarlar ve insan sağlığını olumsuz etkilerler. Halk arasında mite olarak ifade edilirler. Onlardan kurtulmak için mutlaka mite ilaçlama yapılması gerekir. Ama bu ilaçlamanın da uzmanları tarından…

AKREP İLAÇLAMA

Akrepler 4-5 cm büyüklüğündedirler. Akreplerin renkleri genelde sarımsı, kızıl ve kahverengindedir. Beslenmelerini bulunduğunuz mekânlardaki haşerelerden karşılarlar. Mekânlarınızda gördüğünüz bir tane akrebin mutlaka diğer eşinin de yaşam yerinizde olduğunun habercisidir. Çünkü akrepler eşleriyle birlikte yaşarlar. Akrep oldukça zehirli bir haşere türü…

ARI İLAÇLAMA

Bal arıları ana arı, işçi arılar ve erkek arılardan oluşur. Yavruları erkek arılarla havada çiftleşen ana arı yapar. Döllenmemiş yumurtalardan erkek arılar, döllenmiş yumurtalardan ise işçi ve ana arılar oluşur. Aynı familya (aile) içerisinde oluşan diğer arı çeşitleri eşek arısı, yaban…

BİT İLAÇLAMA

Özellikle tüylü hayvanların baş belası olan bitler ne yazık ki sıklıkla insanlarda da görülebilmektedir. Özellikle çocuklarda sıklıkla karşılaşılan bu sorun doğru ilaçlama yapılmadan asla yok edilemiyor. Ama biliyoruz ki bit ilacı altında satılan sıradan ilaçlar ile bit ile mücadele yapılmaya…

ÇEKİRGE İLAÇLAMA

Özellikle tarım alanlarının en büyük düşmanlarından birisi de çekirgelerdir. Bazı dönemlerde sürüler ile ortalıkta görülen bu haşerenin evlerde de görülme olasılığı oldukça yüksek. İşte bu nedenle çekirge ilaçlama kavramı özellikle İstanbul’da sıklıkla duyulmaya başlandı. Çekirgelerin insanlara fazla temas etmemesi onları…

ÇIYAN İLAÇLAMA

Genellikle bahçelerde görülse de karanlık ve kapalı alanlarda da sıklıkla görülen çıyanlar halk içerisinde kırkayak ile karıştırılırlar. Birbirlerine benzemekle birlikte çıyanların iki yanında antenleri vardır. Hem sese hem de kokuya karşı çok duyarlı olan çıyanlardan kurtulmanın tek yolu  çıyan ilaçlama yapılmasıdır….

DERİ BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Deri böcekleri çıplak gözle pek görülmeyen ama açtığı sonuçları oldukça büyük olan canlılardandır. Hatta onlar bir parazitti. Halk arasında uyuz böceği olarak adlandırılırlar. İnsanın derisinin altında yumurtlarlar ve ciddi kaşıntı ile ortaya çıkarlar. Bu sebep bile deri böceği ilaçlama işleminin…

FARE İLAÇLAMA

FARE İLAÇLAMA NASIL YAPILIR? Fare ilaçlama nasıl yapılır? Alınabilecek en mantıklı karar ruhsatlı, en etkili fare ilaçlarını kullanan fare ilaçlama şirketleri ile anlaşmaktır. Çünkü bu tür firmalar aldıkları eğitim ile hangi tür farelerde hangi ilaçlama uygulanmasının yapılacağını çok iyi bilirler. Fare ilaçlama nasıl…

GÜMÜŞÇÜN BÖCEĞİ İLAÇLAMA

GÜMÜŞÇÜN BÖCEĞİ İLAÇLAMA Gümüş böceği için hedef alanlara etken maddesi güçlü ilaçların uygulanması gereklidir. Hem sıvı uygulama (kokulu – kokusuz- karışım) hem de jel uygulama ile birlikte bu sorun kontrol altına alıyoruz. Yoğunluğa bağlı olarak ULV uygulama yapmak daha garantili…

GÜVE İLAÇLAMA

GÜVE İLE MÜCADELE NASIL YAPILIR? Güve ile mücadele  yukarıda da söz ettiğimiz gibi  sadece ilaçlama uygulamaları ile yapılabilir. Bu ilaçlama uygulamaları da genelde sıvı ilaçlarla ve ULV MAKİNASI ile yapılmaktadır. Her yerin dumanlama uygulaması ULV yöntemiyle detaylı şekilde ilaçlanması güve ilaçlama…

HALI BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Halı böcekleri isimlerinden de anlaşılacağı üzere ortamda bulunan kumaş parçaları, halı tüyleri ya da insan kılı gibi birçok ürün ile beslenirler. Bu da evlerde görülme olasılıklarını bir hayli artırıyor. Bu nedenle de evlerimizde ya da ofislerimiz de mutlaka halı böceği…

HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMA

HAMAM BÖCEĞİ İLAÇLAMA  Hamam böceği ilaçlama da en önemli dikkat edilmesi gerekenler; etkili ilaçlar, uygulama zamanı, sürülebilir jel ilaçlarının kalitesi, uygulama yöntemleri, alan farklılığına göre makine seçimi, kullanılan ilaçların seyreltme oranları ve daha birçok madde bu sorunun çözümünce etki sağlayacaktır yapılması…

KALORİFER BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Kalorifer böceği, kahverengi böcek isminden de anlaşılacağı gibi nemli bölgeleri seven ve mutfak giderlerinden evden eve geçebilen böceklerdendir. Mutfakta kalorifer böceği genellikle dolap içleri ve çekmecelerde görülür ve kırıntılarla beslenip oralarda üreler. Hatta buzdolabı içinde kalorifer böceği görmek hiçte imkansız…

KARAFATMA İLAÇLAMA

Evlerde en çok görülen böceklerden birisidir karafatma böceği. Çok sık görülmesi bir yana insana hiç yaklaşmazlar. Karafatma böceği insanı ısırır mı? Hayır. Isırma kemirme gibi özellikleri yoktur. Evlerde bulunan gıda kalıntıları ile beslenirler. Renklerinden dolayı bu isimle anılan bu böcek…

KARASİNEK İLAÇLAMA

KARASİNEK NE YER? Karasinekler alanlarımızda dolanarak çok fazla miktarda enerji sarf harcadığından dolayı vücutlarındaki sıvıda şeker oranı azalır. Böylelikle vücutlarındaki şeker oranını arttırmak için besin aramaya koyulurlar. Açık ya da kapalı alanlarımızda havada uçuşurken, koku reseptörleri ile yiyeceklerin yerini bulmaya…

KARINCA İLAÇLAMA

KARINCA İLAÇLAMA NASIL YAPILIR? Evler, ofisler, bahçeler, yemekhane ve fabrikalar gibi daha sayılabilecek birçok alanda karınca şikâyetleri olabilir. Özellikle yaz mevsiminin gelmesi ve sıcaklığın artmasıyla birlikte karıncalar kış uykusundan uyanıp yiyeceklerini temin etmek ve bir sonraki yıl depo etmek için…

KELEBEK İLAÇLAMA

Sevimli canlılar grubunda yer alsalar da hatta ömürlerinin çok kısa olması ile bilinseler de kelebekler sağlık sorunlarına yol açabilirler. Özellikle tırtıl dönemlerinde bitkilere ciddi oranda zarar verebilirler. Bu sebeple de istemeyerek de olsa onların belirli dönemlerde ilaçlanması gerekiyor. Kelebek ilaçlama…

KENE İLAÇLAMA

Son dönemlerin en korkulan zararlılarından birisi de kenelerdir. Kene ısırığı nedeniyle ölen insanların sayısı hiç de az değil. Bu nedenle onlardan kurtulmak için ciddi hassasiyet göstermek gerekirken ne yazık ki insanlar halen sıradan ilaçlarla hatta kireç dökerek kene ilaçlama yapmaya…

KIRKAYAK İLAÇLAMA

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte insanlar doğal olarak bahçelere kendisini atmaya başladı. Bu konuda kendi bahçeleri olanlar çok şanslı. Ama olmayanlar da piknik alanlarında alıyor soluğu. Hem bitkilere zarar veren hem de taşıdıkları mikroplar ile insan sağlığını olumsuz etkileyen kırkayak…

KULAĞAKAÇAN İLAÇLAMA

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte insanlar kır alanlarına akın etmeye başladı. Bu durumda kulağakaçan böceğinin olası zararları da açığa çıkmaya başladı. Bu canlı genel olarak akrebe benzer ama renk olarak farklıdır. Üzüm asmalarında çok ciddi oranda görülürler. Hem etçil hem…

ÖRÜMCEK İLAÇLAMA

Örümcekler yumurtalarını, ağ ipleriyle yaptıkları kokon (torba) adı verilen kozalara bırakırlar. Bir örümcek kozasında bazen yüzlerce örümcek yumurtası görülebilir. Bu kozalar yumuşak ve çok küçüktür. Örümcekler yumurtalarla dolu bu kozaları bir dala, taş altlarına, çalılıklara, duvar yarıklarına, ağaç kovuğuna kısacası…

PİRE İLAÇLAMA

 Pire nedir? Pire,  kanatları olmayan, vücudu kıllarla kaplı, 6 adet bacağa sahip, vücut olarak çok küçük, kan emerek beslenen Siphonaptera  takımını oluşturan böcek türüne verilen isimdir. Pire boyları 1,5 mm ile 3,3 mm ye kadar farklılık gösterir. Genelde görselde gösterilen pire resmi…

SALYANGOZ İLAÇLAMA

Özellikle yağmurlu havaların hemen peşinden çıkan salyangozlar hem bitkilere zarar verirler hem de mikrop taşıma özellikleri nedeniyle insanlara zarar verirler. Bu sebeple de onlardan kurtulmak için mutlaka salyangoz ilaçlama yapılması gerekir. Ancak ülkemizde herkes ilaçlama uzmanı olmuş. Herkes kendi ilaçlamasını…

SUSAM BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Ptinidae ailesinden gelen susam böceğinin latince adı Lasioderma serricorne’dir. Hemen hemen dünyanın bütün ülkelerinde görülen böcek türüdür. Susam böceği yaklaşık 2-3 mm büyüklüğünde olup kahverengidir diğer bir taraftan da siyah renge sahip oldukları bilinir. Susam böceğinin yumurtaları yaklaşık 1 mm…

TAHTAKURUSU İLAÇLAMA

Tahtakuruları sadece insanlar, hayvanlar ve kuşlardan kan emerler. Beslenebilmek kan emmek için geceleri insanlara yanaşırlar. Geceleri aktiftirler. Tahtakurularının barındıkları yerler; yataklar, mobilyalar, çatlaklar, parke boşlukları, çatlaklar, kuytu ve karanlık yerlerde saklanırlar. ULV uygulama ile yetişkin tahtakurularından kurtulmak için hemen ara!…

TATARCIK SİNEĞİ İLAÇLAMA

Sivrisineğe çok benzeyen ama birçok özelliği ile onlardan ayrışan tatarcık sineği havanın loş olarak ifade edilebileceği dönemlerinde yoğunlukla görülürler. Bir sinek olması nedeniyle ilaçlama yapılmadan kurtuluş imkansızdır. Tatarcık sineği ilaçlama ise normal sivrisineklerin ilaçlanması kadar kolay değildir. Ama sıvı ilaçlama…

TESBİH BÖCEĞİ İLAÇLAMA

Tesbih böceği olarak anılsalar da aslında onlar böcek değildirler. Karada yaşayan kabuklulardandır. Bir cm boylarında olmakla birlikte gövdeleri oval bölmelerden oluşur. Arkalarında ise kuyruğa benzeyen iki adet antenleri vardır. Genelde eşiksiz kapılardan ya da pencerelerden girerler. Balkonların sürgülü kapıları onların…

UYUZ BÖCEĞİ İLAÇLAMA

  UYUZ NEDİR? Uyuz bir cilt hastalığıdır. Bu hastalığa neden olan uyuz böceği Sarcoptes scabiei  olarak bilinen bir akardan kaynaklanır. Tedavi edilmediği takdirde vücudunuzda aylarca yaşayabilir ve çoğalabilirler. Çoğalmalarını deri altına yumurta bırakarak gerçekleştirirler. Bu durum ise vücutta aşırı kaşıntılara, kırmızı…

YILAN İLAÇLAMA

Sürüngenler hemen hemen herkes için soğuk canlılardır. Hele ki yılanlardan korkmayan kişi sayısı oldukça azdır. Haksız da sayılmazlar. Çünkü bazı yılan çeşitleri zehirlidir ve bir ısırıkla insanı felç edebilirler ve hatta öldürebilirler. İşte bu nedenle de yılan ilaçlama işlemi gerçekten…

Arayın