Fare İstasyonu, içerisinde fare zehrini barındıran, bu zehrin kalıcılığını sağlayan ve zehri dış etkenlerden koruyan 15 – 20 m arayla fare geçiş güzergahlarına bırakılan plastik kutulardır. Ev faresi, sıçan, çatı faresi, lağım faresi ya da tarla faresi için farklı fare istasyonu kullanılabilir. Yani fare büyüklüklerine karşı farklı boylarda alanlara fare istasyonu kurulabilir. Fare istasyonu İstasyonda kullanılan fare ilaçlarının açıkta olup etkisini yitirmesini engeller. Özellikle açık mekânlarda (bahçe vb.) hava şartları nedeniyle ilacın etkisiz olmasını engeller.
Farklı sayıda 3 FARKLI ETKEN MADDELİ FARE İLAÇLI DAHİL fare istasyonu siparişi için ARAYIN!
Evlerde İş yerinde bahçelerde kullanılması önerilir.
Fare istasyonu siparişi için iletişime geçin!
Fare istasyonu Plastik fare istasyonu diğer bir özelliği ise dış mekânlardaki hayvanların (kedi, köpek vs.) ya da küçük çocukların zehri yemesini engeller. Sadece kemirgenler üzerinde etkili olan kutulardır. Fare İstasyonunun içerisindeki bulunan ilaç kemirgeni kendisine çekerek kemirgenin temasını sağlar. içindeki ilacı doğa olaylarına (yağmur, kar, rüzgar, dolu) karşı korur ve nemli tutar.
KEMİRGEN YEM İSTASYONU
İş yerlerimiz sürekli temizliğin yapıldığı alanlardır. Bu temizlikler sırasında ilacın ıslanması veya birçok kişinin giriş çıkış yapmasıyla ilaçların zarar görmesini önler ve ilacın kalıcılığını sağlar. Kemirgen yem istasyonu yaşadığımız evlerimiz de çocuklarımız ya da evcil hayvan varsa fare istasyonları size koruyuculuk özelliği sağlar.
FARE İSTASYONU YEMİ
Fare (kemirgen) istasyonu kadar içindeki fare yemi de farelerden en kısa sürede kurtulmak için çok önemlidir. Çünkü farelerden kesin şekilde kurtulmanın anahtarı plastik fare istasyonunun içindeki fare istasyonu yemi ilaçlarıdır. Kaliteli fare istasyonu yemi ilaçları fareleri cezbeder ve istasyona doğru çekmeye başlar. Fare istasyon yemi ne kadar kaliteli olursa farelerden kurtulmak o derece daha kolay olacaktır. Bu ilaçlar ziraat mühendislerimizin etken madde doz oranlarına göre ayarlanır. Fare istasyon yemi şekle göre, kokuya göre, etken maddesine, yumuşaklığa ve renge göre farklılık göstererek etkisi değişebilir.
FARE İLACI
Bakanlık onaylı fare ilacı farklı şekillerde yani renk, koku, sertlik ve etken maddeleri farklı olabilirler. Peki fare ilacı çeşitleri nelerdir? Bunlar; fare ilacı yapışkanı, fare ilacı tableti, fare ilacı pasta, fare pelleti vb. gibi farklı yapılarda olan fare ilacı çeşitleridir. Bunları satın alırken eğer ki fare ilacı etkili olması için ilaç içeriğine hakim olmanız gerekmektedir. Aksi taktirde fareler bu ilaçları yemeyecek yanından geçip gideceklerdir. Etkili fare ilaçları Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünlerdir. Her fare ilacı içeriği, sertliği, kokusu, rengi birbirinden farklıdır. Fare ilaçlama firmaları en etkili fare ilacı kullanarak fare sorunu olarak çözüme ulaşacaktır.
FARE İSTASYONU NASIL KURULUR?
Alandaki fare popülasyonuna, fare türlerine ve kurulacak alana bağlı olarak plastik fare istasyonu kurulumu, sayısı ve büyüklükleri fark farklı olabilir. Farelerin giriş çıkış yapacakları, beslenebilecekleri, mutfak, fabrika açık kapıları, kapı kenarları, bahçe girişleri baz alınarak çeşitli yerlere ziraat mühendislerinin belirleyeceği adet sayısına göre fare istasyonları bırakılabilir.
Popülasyona bağlı olarak kurulacak olan plastik fare istasyonlarının içine farelerin türlerine bağlı olarak farklı türlerde fare istasyon ilaçları bırakılmalıdır. Kullanılan ilaçlar fare istasyonu kurulumu olarak etkili rodentisitler kullanılmalıdır. Aksi taktirde kemirgenler istasyon içine girip ilacı yemeyeceklerdir. İstasyon kadar istasyonun içindeki fare ilacının çok etkili olması gerekmektedir. Bu yüzden ruhsatlı fare ilaçlama şirketlerinden yardım almanız gerekir.
Hemen arayın! Zarar veren farelere erkenden tedbirinizi alın!
Fare ilaçlama nasıl yapılır? Merak ediyorsanız butona tıklayıp yazımızı okuyabilirsiniz?
Fare İlaçlama Nasıl Yapılır?