Yetişkin kahverengi kokarca böcekleri yaklaşık 1.5-1.7 cm uzunluğunda yaşamını sürdürmektedir. Kahverengi kokarca böceği üst kabuk kısmı koyu kahverengi olan türün alt tarafı kremsi beyaz-kahverengi rengindedir. Pis kokulu böcek ya da halk arasında bok böceği olarakta geçen bu haşerenin farklı renkleri olduğu bilinmektedir.
Kahverengi kokarca larvası rengi siyah ya da çok daha koyu kahverengidir. Kahverengi kokarca dişisi, sadece bir yaprağın üzerine bir seferde 28 adet yumurta bırakır. Yumurtlamaya devam eden dişi bir sezonda yaklaşık olarak 3.000 adet yumurta yumurtlayabilir. Bu da bulanan ağaçlarımızı ve bitkilerimizin sararmasına hatta kurumasına neden olacaktır.
Karnındaki belirli yerlerindeki deliklerden koku yayabilen kahverengi kokarca böceği, bu savunmasını kuş ve kertenkelelere karşı da bir savunma olarak gerçekleştirerek kendilerini korurlar. Diğer taraftan, kahverengi kokarca böceği yaralamak, dokunmak, ele almak koku yaymasını başlatabilir.
KAHVERENGİ KOKARCA BÖCEĞİ ZARARI
Kahverengi kokarca böceğinin vücut sıvıları toksiktir ve insan derisine ve gözlerine tahriş edici özelliktedirler. Kokarca böceği kaynaklı kornea iltihabı vakaları ise farklı ülkelerde görülmüştür. Kahverengi kokarca böceği insana zarar verir mi? Toksik olan vücut sıvılarını insanlara bulaştırarak vücutta küçük tahrişler oluşabilir. Bu toksik vücut sıvısı eğer ki insan gözüne denk gelirse kornea iltihabı oluşacak şekilde durumlar ortaya çıkabilir.
Kahverengi kokarca böceği zararı özetlenirse vücutta tahrişler, kaşıntılar ve gözde ise kornea iltihabına yol açarlar. Kahverengi kokarca ilaçlama uzman eller tarafından yapıldığında alanlarında kontrol sağlanacaktır.
Kahverengi kokarca böceği zararı bitkilerle devam etmektedir. Bitkilerden öz suyunu emmek için hortumlarını kullanırlar. Bitki öz suyu emilmiş bitkide ise bir zaman sonra yapraklarının kuruması ya da tamamen kuruma görülür ki bu da geri dönmesi mümkün olmayan bir durumdur.
Kahverengi kokarca böceğinin beslendiği meyvelerin dış yüzeyinde çukurlu bölgeler oluşabileceği gibi yapraklarda da benekler oluşur. Ayrıca tohum kaybına ve bitki patojenlerinin bulaşmasına da neden olabilen bu böcek meyve ve sebzelere zarar verebilirler. Bu zararları yaşamamak için kahverengi kokarca ilaçlama servisi yardımı alarak bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.
KAHVERENGİ KOKARCA BÖCEĞİ İLAÇLAMA
Bazen evlerimizde bir tane görebiliriz. Ama bu demek değildir ki devamını g örmeyeceğiz. Sonuç olarak kahverengi kokarca böceği dişisi bir seferde 28 adet yumurta bırakabilen bir böcektir. Bahçelerimizde sıklıkla görebileceğimiz kokarca böceği bitkilerimizin yapraklarından bitki öz suyu ile beslenerek onların kurumasına sararmasına sebep olmaktadır. Kahverengi kokarca böceği ilaçlama bu yüzden çok önem sarf eder. Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar kullanılarak hem çevreye hem de insan sağlığına zarar vermeden sadece seçili böceklere karşı kesin sonuç sağlanır.
Kahverengi kokarca böceği ilaçlama da alanın her yerinin detaylı olarak ilaçlanması bu böceğe karşı kontrol sağlayacaktır. Tabi ki ilaç dozlarının ayarlanarak, makine seçimi yapılarak ve ilaçlama uygulamasının yöntemi de sorunun çözümü için çok önemlidir. Kokarca ilaçlama servisi bu sorundan kurtulmak için gerekli bütün yükümlülükleri yerine getirmelidir. Ruhsatlı ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçları kullanan şirketler daha güvenilir ve daha kesin sonuca ulaştırırlar.
Kahverengi kokarca böceği ilaçlama servisi İstanbul çevresinde her alanda sabit ve uygun ücretler ile hareket etmelidir. En uygun ilaçlamayı en kesin yöntemle yaparak sizlerin sorununu çözebilmelidir. Tabi ki korsan ilaçlama servisleri hariç. İlaçlama sonrasında mutlaka Kokarca böceği ilaçlama servisi sizlere bütün belgelerini bırakmak zorundadır.
Bu böceğin evlere ve iş yerlerine açık kapılardan ve pencerelerden girdiği çok açıktır. Eğer ki pencereleriniz de sineklik yok ise çevresel olarak varlığını sürdüren kokarca böceğini alanlarınızda görmeniz hiç tesadüf olmaz.
Kokarca böceği ilaçlama veya bok böceği ilaçlama da en önemli özellik ilk önce haşereyi tanımaktır. Aksi takdirde diğer böcekler gibi ilaçlama yapmanın bu böceğe karşı bir koruma sağlamayacağı bilinmeli. Gelişigüzel ilaçlama yapmaktan kaçınarak sadece bu böcekten kurtulabilirsiniz. İkinci önemli özellik ise İlaç seçimidir. Yalnızca kahverengi kokarca böceğine has bir ilaç bulunmamaktadır. İlaç etken maddeleri bilinip ayarlanıp gerekirse karışım dozlarla alanlara uygulanmalıdır. Koku böceği ilaçlama da takip edilen üçüncü özellik ise uygulama yöntemidir. Uygulama yönteminde hangi ilaçlama makinesinin hangi yöntemle uygulanacağı bilinmelidir. Bu bilinçle uygulandığında kontrol daha kolay ele gelecektir.
Kokarca böceği yumurtası yapraklarda bırakılmasından sonra ne kadar zaman sonra çıkacağı ziraat mühendislerimiz kontrolünde bilinir. Buna takiben yumurtadan çıkan larvaların ilaçlaması asla unutulmamalıdır. Eğer bu durum atlanırsa belirli bir zaman sonra yavru kokarca böceklerini görmeniz kaçınılmaz olacaktır. Kahverengi kokarca ilaçlama firması özel ilaçlar ve uygulama yöntemleri bu sorundan sizleri kurtaracaktır.
Haşere Talep Formu
Yorum Kapalı.